Lavrov declară că maternitatea din Mariupol era demult evacuată și transformată în „bază militară a batalionului Azov”

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, acuză de manipulare în cazul maternității din Mariupol. Acesta declară că sediul era demult evacuat și transformat în baza militară a batalionului Azov. „Acolo nu sunt medici și nici pacienți”, a declarat acesta, scrie ria.ru.

Foto: colaj

„Pe 7 sau 6 martie, nu-mi amintesc exact acum, dar la o ședință a Consiliului de Securitate al ONU au fost prezentate fapte de către delegația noastră că această maternitate a fost capturată demult de batalionul Azov și de alți radicali. De acolo au fost alungate toate femeile, asistentele și, în general, tot personalul de serviciu. A fost baza batalionului”, a spus Lavrov.

„Aceste date au fost prezentate acum trei zile. Prin urmare, trageți propriile concluzii despre modul în care opinia publică este manipulată în întreaga lume. Și am văzut toate aceste reportaje... foarte emoționante, dar, din păcate, a doua latură a oricărei situații, partea care vă permite să faceți o prezentare obiectivă, nu se bucură niciodată de o atenție deosebită”, a adăugat acesta.

17 persoane au fost rănite după lovitura aeriană a Rusiei care ar fi lovit spitalul de copii și secția de maternitate din Mariupol în după amiaza-zilei de ieri, transmite guvernatorul regiunii Donețk a Ucrainei.


Pub