(doc) Trei site-uri, blocate de SIS, după declarațiile lui Roșca privind războiul din Ucraina
Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova anunță că au fost blocate portalurile: flux.md; iurierosca.md; rosca;md, după ce ex-deputatul Iurie Roșca a declarat că moldovenii trebuie să se roage „nu pentru încetarea războiului, ci pentru victoria Rusiei împotrivia globalismului satanist”.
Foto: Colaj

„Prin Ordinul Directorului SIS nr. 20 din 10 martie curent, lista surselor cu conținut online care promovează informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență, aprobate prin hotărârea Parlamentului Nr. 41/2022 a fost completată cu portalurile: flux.md; iurierosca.md; rosca;md. Serviciul de Informații și Securitate reiterează apelul public către sursele de informare în masă în vederea prevenirii diseminării și eliminării imediate a articolelor/informațiilor false și a celor ce conțin limbaj care incită la ură și/sau violență”, precizează SIS.

Ex-deputatul Iurie Roșca va fi cercetat penal, după ce a declarat că cetățenii trebuie să se roage „nu pentru încetarea războiului, ci pentru victoria Rusiei împotrivia globalismului satanist”. Procurora responsabilă pentru comunicare cu mass-meda a declarat pentru UNIMEDIA că Procuratura Generală s-a autosesizat și examinează circumstanțele expuse în cadrul unui proces penal.



Pub