Șeful Direcției nr. 3 a INI, citat pentru mâine la Procuratură: Mai multe bunuri, ridicate după perchezițiile matinale

Documente, agendă, telefon mobil, calculatoare, purtătoare de informații au fost ridicate astăzi de către procurorii Anticorupție, în urma perchezițiilor la domiciliul șefului Direcției nr.3 al INI, precum și la alt imobil, birou de serviciu și automobilul acestuia, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul falsului în declarații, în care este vizat ultimul. Acestea „urmează a fi cercetate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei, utilității și veridicității lor în ansamblu cu celelalte probe administrate în cadrul cauzei penale instrumentate”.

Foto: UNIMEDIA

Șeful Direcției nr.3 al INI a fost citat pentru 11.03.2022 pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de fals în declarații (art.352/1 din Codul penal). Persoana vizată este investigată în stare de libertate.

„Concomitent, menționăm, că politica Procuraturii de comunicare cu publicul nu include declararea identității angajaților care efectuează acțiunile de urmărire penală. Identitatea acestora este adusă la cunoștință, în condițiile legii, doar părților în proces.

Totodată, considerăm că prezentarea pe rețelele de socializare a unor informații false și fără substrat factologic despre identitatea persoanelor care efectuează urmărirea penală, are scopul de a împiedica buna desfășurarea a urmăririi penale în acest dosar și se urmărește manipularea cu opinia publică”, se arată în comunicatul emis de PA.

În această dimineață, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în cadrul unei cauze penale pornite în privința unui șef al INI, vizat într-o cauză penală de fals în declarația de avere.


Pub