Un deputat ucrainean roagă politicienii din Occident să filmeze un videoclip de 30 de secunde cu mesajul #CloseSkyOverUkraine

BeFunky-collage

Deputatul ucrainean Ruslan Stefanciuk roagă politicienii din Occident să închidă cerul deasupra Ucrainei, iar ca acest mesaj să ajungă cât mai rapid la factorii de decizie, Sfefanciuc îndeamnă oamenii să se alăture flashmob-ului #CloseSkyOverUkraine

„Am cerut politicienilor și parlamentarilor străini să închidă cerul deasupra Ucrainei. Am adresat un apel colegilor din străinătate să publice un videoclip cu o durată de 30 de secunde adresată parlamentarilor, președinților sau miniștrilor țărilor cu hashtag-ul #CloseSkyOverUkraine”, a scris deputatul.

În textul mesajului acesta menționează că „Al doilea cel mai mare oraș din Ucraina, Harkiv, este permanent bombardat din artileria rusească. Bombele lansate distruge infrastructura civilă obligând oamenii să se ascundă în buncăre sau cel mai teribil când sunt omorâți. La ziua de 8 martie deja au murit 170 de civili.

Orașul Mariupol a devenit un oraș din Evul Mediu, el a rămas fără apă, căldură, mâncare și electricitate, iar o fetiță de șase ani a decedat din cauza deshidratării organismului.”

El a mai subliniat că crearea unei zone de excludere a zborului deasupra Ucrainei  ar putea salva mii de vieți și ar putea pune capăt acestui război teribil.

Ruslan Stefanchuk
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente