joi, 28 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeEveniment din cadrul Proiectului „Ruta ecologică Croația-Moldova”

Eveniment din cadrul Proiectului „Ruta ecologică Croația-Moldova”

Recomandate

Agricultorii din Republica Moldova și Croația vor putea participa la un eveniment online în care să cunoască specificul și particularitățile agriculturii ecologice practicată în Republica Moldova.

Evenimentele din cadrul Proiectului „Ruta ecologică Croația-Moldova” continuă.

De data aceasta vor fi prezentate aspecte din activitatea producătorilor agricoli certificați ecologici sau care aplică practici sustenabile din Republica Moldova. 

Evenimentul va avea loc online, timp de 3 zile, în perioada 16-18 martie și va include prezentări de produse și afaceri, sfaturi și recomandări din partea experților, precum și discuții directe între producătorii din ambele țări.

Astfel experții noștri vor face o prezentare generală despre specificul, principiile și evoluțiile în agricultura ecologică din Republica Moldova, vom vorbi despre turismul ecologic și cum se dezvoltă el în țara noastră.

Marcela Stahi, Tamara Șchiopu, Mihai Ceban și Spartac Chilat,  unii dintre cei mai importanți experți ai acestui domeniu al agriculturii din Moldova, vor aborda în prezentările lor modelul de business în domeniul agriculturii ecologice, aspecte și procedee aplicate în procesul de producție ecologică, dar și unele detalii în procesul de procesare a produselor organice.

Află aici despre Controlul buruienilor la culturile de câmp în agricultura eco.

Totodată, unul dintre cei mai importanți cercetători în domeniul cultivării sustenabile a plantelor agricole, Boris Boincean, profesor cercetător, doctor habilitat în ştiinţe agricole– şeful Catedrei de agroecologie (2003-2011), şeful Catedrei de ştiinţe ale naturii şi agroecologie 2011 – până în prezent, va vorbi despre sol- ca element de bază pentru agricultura ecologică.

Toate aceste subiecte vor fi abordate online, astfel încât toți participanții vor putea adresa întrebări și vor putea interacționa cu speakerii.  

Participarea la acest eveniment și întâlniri de afaceri este gratuită. 

Doritorii de a participa la eveniment se pot înregistra accesând acest link.

Proiectul „Ruta Ecologică Croația – Moldova” este implementat în cadrul inițiativei Uniunii Europene EU4Business: Conectarea Companiilor, a cărei misiune este aprofundarea și consolidarea relațiilor dintre statele membre ale Uniunii Europene și țările Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina).

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale