‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGavrilița despre majorarea prețurilor la carburanți: pregătim ajutor țintit pentru agricultori și transportatori

Gavrilița despre majorarea prețurilor la carburanți: pregătim ajutor țintit pentru agricultori și transportatori

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Majorarea galopantă a prețurilor la carburanți determină autoritățile să ia măsuri suplimentare de ajutor a categoriilor afectate.

Potrivit prim-ministrei Natalia Gavrilița, primii care vor beneficia de ajutor vor fi agricultorii și transportatorii.

Premierul Natalia Gavrilița spune că majorarea fără precedent a prețurilor la carburanți din Republica Moldova este determinată de majorarea prețurilor la nivel international.

Șefa Executivului spune că reducerea accizelor la carburanți nu reprezintă o soluție pe termen lung, iar din acest motiv, Guvernul va veni cu ajutor țintit pentru categoriile cele mai afectate de majorare.

„Am discutat măsurile pe care trebuie să le întreprindă Guvernul în contextul acestei creșteri a prețurilor la combustibil la nivel internațional. Noi trebuie să venim cu anumite produse țintite pentru cei care au cel mai mult nevoie de ajutor. Reducerea accizelor va fi repede compensată de noi creșteri, iar important este să-i ajutăm pe transportatori, pe agricultori și alte categorii care au nevoie cel mai mult de această susținere. Am solicitat Ministerului Agriculturii să vină cu un program țintit pentru agricultori și Ministerul Infrastructurii să vină cu un program pentru transportatori”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului spune că în cazul cetățenilor, nu există altă soluție decât majorarea lefurilor.

„Principalul instrument de ajutor al populației în contextul creșterii prețurilor este creșterea pensiilor și salariilor”, a mai spus prim-ministra Republicii Moldova

Amintim că pentru mâine, 10 martie, ANRE a anunțat că un litru de motorină va costa 25,02 lei, iar un litru de benzină 26,68.

‹ adv ›

Aceasta este cea mai mare majorare pentru o singură zi. Astfel, motorina se va scumpi mâine cu 1,91 lei și benzina cu 0,99 lei.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›