image
Sursa foto: facebook

Mai multe automobile cu numere de înmatriculare ucrainene au fost vandalizate la Bălți; Poliția a inițiat o cauză penală

Poliția din Bălți a inițiat un proces penal în cazul automobilelor vandalizate ale unor refugiați ucraineni, după ce persoane necunoscute au scos plăcuțele de înmatriculare și au inscripționat pe ele litera „Z”.

„În Bălți au apărut provocatori: ei scot numerele mașinilor refugiaților din Ucraina și aplică svastica armatei ruse de ocupație. Sunt niste gesturi care trebuie condamnate și acțiuni, care trebuie dezrădăcinate. Fac apel la poliția locală să ia atitudine și să curme astfel de acțiuni”, a scris azi pe pagina sa de facebook fosta deputată Arina Spătaru.

ss

Un alt locuitor al orașului Bălți, Victor Țibuleac a îndemnat „activiștii nou apăruți” să se abțină de la astfel de gesturi.

„Și înainte de război, aveam problema lipsei locurilor de parcare, iar când câteva sute de mii de cetățeni ai Ucrainei au intrat în țară cu mașinile lor, această problemă a devenit și mai acută. Dar, haideți să fim îngăduitori, este o situație gravă în care trebuie să dăm dovadă de compasiune. Să încercăm să ne ajutăm unii pe alții. Oaspeților din Ucraina, aș dori de asemenea să le transmit că deși există provocatori aici la Bălți, noi nu le suntem dușmani. Avem și noi elemente putrede, ca și în țara vecină” , a scris bălțeanul.

Inspectoratul de Poliție din Bălţi a anunțat că a inițiat o cauză penala conform art. 287 , pentru huliganism, iar la momentul actual sunt desfășurate mai multe acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii acestor cazuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: