Avioane turcești iau parte pentru prima dată la raiduri împotriva pozițiilor Statului Islamic în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avioane turcești au luat parte vineri seara, pentru prima dată, la raiduri aeriene împotriva pozițiilor Statului Islamic în Siria, în cadrul coaliției conduse de SUA, a informat sâmbătă MAE turc, potrivit Reuters.

„Avioanele noastre de luptă (…) au început ieri seară să realizeze alături de avioanele coaliției operațiuni comune împotriva unor ținte ale Daesch (acronimul arab pentru SI) care reprezintă o amenințare pentru securitatea țării noastre”, a menționat MAE turc, într-un comunicat citat de France Presse.

„Lupta împotriva organizațiilor teroriste este un subiect primordial în materie de securitate națională pentru Turcia. Această luptă va continua cu hotărâre”, se mai precizează în comunicatul citat.

Acuzată mult timp că dă dovadă de înțelegere față de jihadiștii din Statul Islamic, Turcia a lansat la sfârșitul lunii iulie „un război împotriva terorismului” pe două fronturi, vizându-i pe jihadiștii din SI și mai ales pe rebelii kurzi din PKK, pe teritoriul turc și în nordul Irakului.

Autoritățile turce și americane au anunțat în cele din urmă la 24 august că au ajuns la un acord pe tema modalităților cooperării lor militare și tehnice împotriva jihadiștilor. Autoritățile turce au decis să ia măsuri după un atentat soldat cu moartea a 33 de tineri militari prokurzi din sud-estul Turciei, la 20 iulie, atribuit grupării SI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...