image
Sursa foto: Reuters

Un cântec al unei trupe britanice a stabilit un nou record înainte să ajungă în fruntea topului american Billboard

Trupa britanică Glass Animals a urcat pe prima poziţie în topul american Billboard Hot 100 cu single-ul ei "Heat Waves" şi a stabilit un nou record pentru cea mai lungă perioadă de timp de care a avut nevoie o piesă pentru a ajunge în fruntea acestui clasament, informează bbc.com și Agerpres.

Acest cântec al trupei din comitatul Oxford a avut o ascensiune lentă, de 59 de săptămâni, înainte să urce pe primul loc în topul Billboard Hot 100.

Precedentul record aparţinea unei piese a cântăreţei americane Mariah Carey, "All I Want For Christmas Is You", care a fost de 35 de săptămâni.

"Nu-mi vine să cred", a declarat solistul formaţiei britanice, Dave Bayley, într-un mesaj publicat pe Twitter. "Acest cântec a fost lansat la începutul pandemiei şi nu credeam că va ajunge nicăieri din acest motiv, dar a ajuns totuşi în frunte datorită vouă, fanilor, care l-aţi îndrăgit atât de mult", a adăugat el.

Cu un singur single, trupa Glass Animals a fost prezentă în topul american cu 27 de săptămâni mai mult decât a făcut-o celebrul grup The Prodigy în întreaga sa carieră.

De asemenea, graţie aceleiaşi piese, Glass Animals a devenit prima formaţie din Marea Britanie care a pătruns în topul 10 global de pe Spotify după performanţa similară realizată de grupul Clean Bandit în 2018.

Cântecul "Heat Waves" are toate ingredientele necesare pentru a fi o piesă cu succes întârziat. Glass Animals este o trupă respectată în industria muzicală şi a fost nominalizată la Mercury Prize în 2017 pentru cel de-al doilea album de studio al său, "How To Be A Human Being", însă nu era suficient de cunoscută pentru ca piesele sale să fie automat adăugate pe listele difuzate de posturile de radio şi de serviciile de streaming muzical. Single-ul "Heat Waves" a avut nevoie de multe luni pentru a trece de la posturile radiofonice alternative la cele pop clasice, construindu-şi o bază tot mai solidă de fani pe măsură ce a fost difuzat şi pe platformele de streaming.

De altfel, difuzările în streaming au jucat un rol crucial pentru succesul acestei piese. Cântecele actuale au durate de viaţă mai lungi decât cele din urmă cu 10 ani, întrucât fanii continuă să îşi asculte mult mai des piesele preferate, ajutându-le să se menţină timp de multe luni în listele difuzate în streaming.

Trupa Glass Animals a primit şi un ajutor nesperat din partea unei utilizatoare a platformei de socializare TikTok, Juliette Cullen, care a folosit piesa "Heat Waves" pentru a-şi ilustra muzical un videoclip devenit viral despre absenţa cartofilor prăjiţi ondulaţi în anumite restaurante ale lanţului de magazine MacDonald's.

Membrii trupei au făcut cu această ocazie şi o glumă, spunând că succesul piesei lor s-ar datora în realitate mamei solistului Dave Bayley, care ar fi difuzat în buclă acest cântec pe platformele de streaming. Dar, ţinând cont că piesa "Heat Waves" a adunat 1,3 miliarde de difuzări numai pe Spotify, mama artistului britanic ar fi trebuit să înceapă această procedură în urmă cu 9.900 de ani.

Cântecul formaţiei britanice a fost lansat ca single independent în iunie 2020 şi a intrat pentru prima dată în topul american, pe poziţia cu numărul 100, în ianuarie 2021.

Popularitatea sa a crescut treptat şi piesa a ajuns în mainstream datorită unei creşteri a interesului pe TikTok în vara anului trecut, când diverşi utilizatori, inclusiv membrii trupei engleze, au publicat videoclipuri ataşate de refrenul cântecului - "All I think about is you".

Apoi, cântecul "Heat Waves" a urcat şi în clasamentele muzicale tradiţionale, ajungând până pe locul al cincilea în topul din Marea Britanie, în octombrie 2021.

Prezentăm mai jos clasamentul pieselor care au avut nevoie de cele mai mari perioade de timp pentru a ocupa prima poziţie în topul american Billboard Hot 100:

1 - "Heat Waves" (Glass Animals): 59 de săptămâni, martie 2022

2 - "All I Want for Christmas Is You" (Mariah Carey): 35 de săptămâni, decembrie 2019

3 - "Macarena (Bayside Boys Mix)" (Los Del Rio): 33 de săptămâni, august 1996

4 - "Amazed" (Lonestar): 31 de săptămâni, martie 2020.

5 - "All of Me" (John Legend): 30 de săptămâni, mai 2014.

Noutăţile partenerilor

comentarii: