(foto) Departe de casă, alungate de război, dar suprinse plăcut de 8 Martie. Cum au fost felicitate refugiatele cazate la Moldexpo

Primăria Chișinău asigură gratuit transportarea refugiaților din Punctul Vamal Palanca. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, care a precizat că zeci de refugiați solicită autorităților capitalei în acest sens, iar printre acestea, sunt foarte multe mame cu copii mici și persoane vârstnice.

Foto: Facebook/ Ion Ceban
„Primăria Chișinău asigură gratuit transportarea refugiaților din Punctul Vamal Palanca. Acolo sunt autobuzele noastre cu responsabilii Primăriei și voluntarii. Avem zeci de solicitări de la oameni care ne sună, pentru ai ajuta să ajungă anume în Chișinău.

Sunt foarte multe mame cu copii mici și persoane de vârsta a treia. Nu îi putem lăsa să înghețe în vamă sau pe drumuri. Toți vor fi cazați, iar noi am creat toate condițiile pentru a oferi necesarul de ce au nevoie. Punem la dispoziție transport, plus, asigurăm cazarea și ajutorul necesar pentru prima perioadă. Este vorba de asistență juridică, medicală, socială și psihologică.

Acum gândim mecanismul de încadrare în câmpul muncii a celor care doresc să rămână în Chișinău. Facem tot posibilul pentru a ajuta!”,  precizat primarul de Chișinău.



Totodată, astăzi, împreună cu voluntarii și echipa Primăriei, Ion Ceban a mers la Centrul de cazare de la Moldexpo, unde a oferit femeilor refugiate, dar și celor care activează în calitate de voluntari, flori, cu ocazia sărbătorii de 8 Martie.

„Colegii au venit cu mici atenții în toate centrele de plasament. Felicitări tuturor și pace vă doresc!”, a menționat edilul, pe pagina sa de Facebook.



Pub