TikTok suspendă transmisia în direct și conținutul nou în Rusia: „Vom continua să evaluăm circumstanțele”

Noua lege a „știrilor false”, din Rusia, motiv de controverse în toate mediile. Mai nou, TikTok a amintit de noua măsură luată de Federație și a asociat-o cu motivul pentru care alege să suspende noul conținut, dar și streaming-ul live, pe platforma sa din această țară. Anunțul a fost făcut în cursul zilei de ieri, scrie playtech.ro.

Foto: playtech.ro

TikTok a spus, în declarația sa, că în lumina noii legi a „fake news-ului”, nu are de ales și alege să suspende transmisia în direct (live), dar și noul conținut pentru serviciul acestora video, din Rusia. De asemenea, reprezentanții companiei au dat asigurări că vor analiza îndeaproape efectele pe care această lege, catalogată de mulți ca fiind abuzivă, o are asupra poporului rus.

TikTok a adăugat: „Serviciul nostru de mesagerie, din aplicație, nu va fi afectat. Vom continua să evaluăm circumstanțele, dar și consecințele, în Rusia, pentru a determina când ne putem relua pe deplin serviciile, cu siguranța ca prioritate principală a noastră”.

Cu toate că a făcut acest anunț, TikTok a susținut, de asemenea, că vrea să continue fie o sursă de „creativitate și divertisment care poate oferi atât alinare, cât și conexiune umană, în timpul unui război în care oamenii se confruntă cu o tragedie imensă și cu multă izolare”.

Decizia TikTok vine în același timp în care alte companii de divertisment (și nu numai) s-au retras din Rusia, majoritatea invocând conflictul țării cu Ucraina. Inclusiv televiziunea BBC și-a închis porțile pentru țara lui Vladimir Putin.

Rusia a blocat, de asemenea, Facebook, potrivit responsabilului pentru reglementare, Roskomnadzor. Interdicția Facebook vine după ce gigantul a eliminat, de pe platforma sa, publicații considerate a fi propagandistice, ca Russia Today sau Sputnik.


Pub