Noi spații de dormit pentru refugiați: Primele familii, cazate în Sala de Handbal, iar fostul Cinematograf Lukoil, în proces de amenajare

Circa 400 de locuri pentru refugiați sunt în proces de pregătire și amenajare în aceste zile la fostul Cinematograf Lukoil. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

Foto: facebook

„Exact ca și în celelalte centre pentru refugiați deschise de municipalitate, vom asigura hrana zilnică împreună cu reprezentanții HORECA și vom asigura cu lucruri de primă necesitate.La fața locului vor fi echipele de pompieri, poliție și medici.În ultimele zile s-a lucrat mult la organizarea centrului, la pregătirea spațiilor și la procurarea celor necesare.Acum 4 zile în aceste încăperi era un dezastru total. Cu eforturi enorme l-am amenajat împreună cu responsabilii primăriei, preturii și reprezentanții companiei de construcție”,a menționat Ceban.

Totodată, a mai fost activat un centru de capacitate mare pentru cazarea refugiaților, Sala de Handbal din sectorul Botanica. Aceasta are o capacitate de până la 320 de locuri. Până în prezent au fost cazate deja câteva familii. 


Pub