Audierile privind războiul din Ucraina au început la Haga. Rusia nu și-a trimis delegați la ședința Curții de Justiție

Rusia a boicotat luni audierile în fața Curții Internaționale de Justiție de la Haga în cadrul unei proceduri inițiate de Ucraina, care acuză Moscova de crime de război, transmite digi24.ro.

Foto: Captură video/digi24.ro

„Într-o scrisoare de la 5 martie 2022, ambasadorul Federației Ruse în Regatul Țărilor de Jos anunțat că guvernul său nu intenționează să participe la audieri. Curtea regretă lipsa Federației Ruse la audieri”, a spus judecătoarea Joan Donoghue, preşedinta CIJ, precizând că a primit o notificare în acest sens de la ambasadorul Rusiei în Olanda, unde îşi are sediul Curtea.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei în Olanda nu a răspuns la o solicitare Reuters pentru un comentariu, relatează Agerpres.

„Faptul că locurile destinate Rusiei sunt goale vorbește de la sine. Ei absenteaza din această sală de judecată. Rușii sunt pe teren, purtând un război împotriva țării mele”, a spus Anton Korinevici, reprezentantul Ucrainei la CIJ.

Tribunalul de la Haga a pornit investigațiile pe conflictul din Ucraina, în baza plângerii depuse de președintele ucrainean.

Cererea a fost susținută de 39 de state.


Pub