Blinken: SUA și țările aliate sunt „gata să facă față oricărei amenințări” la adresa NATO

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, aflat într-o vizită oficială în Lituania, spune că Rusia a încercat să „submineze democrația Lituaniei și să semene polarizarea cu atacuri cibernetice și dezinformare”, relatează BBC. El a spus că SUA și țările aliate sunt „gata să facă față oricărei amenințări” la adresa NATO, informează Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

El mai spune că SUA și Lituania sunt „unite în hotărârea de a fi alături de Ucraina”, în condițiile în care ce invazia rusă a intrat în cea de-a 12-a zi.
SUA întăresc „apărarea comună”, iar Washingtonul și aliații săi sunt ne gata „să facă față oricărei amenințări”.

Acest lucru include trimiterea a încă 7.000 de militari americani în Europa și repoziționarea altor trupe „pentru a întări flancul estic al NATO”.

Blinken a reafirmat angajamentul „sacrosanct” al SUA față de Articolul 5 al NATO, potrivitm căruia un atac asupra stat membru este un atac asupra tuturor statelor membre ale Alianței.

„Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a subliniat el.

Antony Blinken a declarat ieri, 6 martie, că membrii NATO au permisiunea de a trimite avioane de luptă Ucrainei, în timp ce SUA și aliații își continuă eforturile de a ajuta Ucraina să se apere împotriva invaziei Rusiei

Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony J. Blinken, aflat într-o vizită în Republica Moldova, susține că SUA a furnizat 1 mlrd de dolari Ucrainei pentru asistență militară. Totodată, el menționează că Statele Unite examinează trimitere de avioane prin intermediul Poloniei.


Pub