Gavrilița dă asigurări că „semnale despre implicarea regiunii transnistrene în acțiuni militare” nu sunt

Prim-ministra, Natalia Gavrilița neagă informațiile privind implicarea regiunii transnistrene în acțiuni militare pe teritoriul Ucrainei. Potrivit ei, nu sunt astfel de semnale. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Nu avem semnale despre implicarea regiunii transnistrene în acțiunile militare în contextul războiului din Ucraina”, a spus Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița, susține că solicitarea Tiraspolului de a recunoaște definitiv independența, după ce Moldova a semnat cererea de aderare la UE este „de 30 de ani”, iar asemenea declarații „au fost făcute atunci, când Moldova a semnat aderarea la anumite foruri internaționale”.

Stânga Nistrului cere Chișinăului și comunității internaționale să-i recunoască definitiv independența, după ce RM a semnat cererea de aderare la UE. Tiraspolul se declară nemulțumit că autoritățile de la Chișinău nu s-au consultat cu regiunea transnistreană înainte de a semna cererea.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat de șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministra Natalia Gavrilița. „Unele decizii trebuie luate prompt și hotărât, folosind oportunitățile oferite de peisajul schimbător al lumii”, a declarat Maia Sandu.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a condamnat „graba cu care conducerea țării noastre, reprezentată de Partidul Acțiune și Solidaritate, a depus cererea de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană”.

„Presiunea publică și calculele politice au schimbat deciziile guvernării”, afirmă politologul Dionis Cenușa, cu referire la anunțul șefei statului, Maia Sandu privind semnarea cererii de aderare a RM la UE.

Fostul premier, Ion Chicu, a spus că cererea de aderare a RM la UE este o acțiune de PR, iar războiul din Ucraina nu are cum grăbi procesul.

Și Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu o reacție.


Pub