Charles Michel: Aderarea Ucrainei la UE va fi discutată în zilele următoare

Cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi discutată în „zilele următoare”, a spus luni președintele Consiliului European, Charles Michel, într-un mesaj pe o rețea socială, transmite digi24.ro.

Foto: sverigesradio.se

„UE susține cu fermitate Ucraina în eforturile de a ușura suferințele provocate de agresiunea Rusiei și de a asigura securitatea nucleară”, a spus mai Michel. „Solidaritatea, prietenia și sprijinul fără precedent din partea UE pentru Ucraina sunt de neclintit.”

Și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat pe Twitter un mesaj în care spune că a vorbit cu președintele Consiliului European despre amenințarea la adresa instalațiilor nucleare și problema apartenenței Ucrainei la UE. „Poporul Ucrainei merită asta. Opriți Rusia”, ți-a încheiat mesajul Zelenski.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, la data de 28 februarie.

Pe 1 martie, parlamentarii europeni au votat pentru adoptarea Rezoluției intitulate „Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”. Documentul a acumulat 637 de voturi pro și 13 contra. Alți 26 de deputați ai Parlamentului European au lipsit de la procedura de vot.


Pub