Șeful diplomației de la Kiev: Moldova nu a susținut noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei. O astfel de poziție nu corespunde relațiilor de parteneriat în cadrul „trio-ului asociat”

Dmitro Kuleba, ministrul de Externe de la Kiev, susține că apreciază solidaritatea georgienilor și moldovenilor cu Ucraina pentru ajutorul umanitar oferit, dar potrivit lui „din păcate, nici Georgia, nici Moldova nu au susținut noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei pentru crimele sale de război”, iar o astfel de poziție nu corespunde „relațiilor de parteneriat dintre Ucraina, Georgia și Moldova în cadrul „trio-ului asociat”, scrie interfax.com.ua.

Foto: digi24.ro

„Apreciem solidaritatea georgienilor și moldovenilor cu Ucraina și suntem recunoscători pentru ajutorul umanitar a Georgiei și Republicii Moldova acordată ucrainenilor care suferă de agresiunea armată rusă. Cu toate acestea, din păcate, nici Georgia, nici Moldova nu au susținut noile sancțiuni ale UE împotriva Rusiei pentru crimele sale de război. Această poziție nu corespunde relațiilor de parteneriat dintre Ucraina, Georgia și Moldova în cadrul „trio-ului asociat” și ilustrează în mod clar nepregătirea Tbilisi și Chișinăului de a deveni un contributor real la securitatea în Europa”, a spus Kuleba.

Totodată, Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, afirmă că cererea de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei, trebui examinată separat de cele ale Moldovei sau Georgie, transmite interfax.com.ua. „Cererea Ucrainei de aderare accelerată la UE trebuie luată în considerare separat de cererile Georgiei și Moldovei”, a menționat șeful diplomației de la Kiev.


Pub