Maia Sandu, mesaj celor cu „valiza făcută”: Nu există premise să credem că ne vom confrunta cu un atac din parte Rusiei. Să nu exagerăm pericolul

Șefa statului, Maia Sandu, reconfirmă că la moment nu există premise să credem că ne vom confrunta cu un atac din parte Rusiei. „Să nu exagerăm pericolul, că nu este la moment”, a declarat Sandu, la În profunzime, de la ProTV.

Foto: UNIMEDIA

„Nu există premise să credem că ne vom confrunta cu un atac, nu vedem acest pericol. Discutăm și cu partenerii din Vest. Nu există un asemenea pericol, chiar dacă este complicat pentru toți, aș vrea totuși să nu exagerăm pericolul pentru că nu este la moment.

Nu putem spune că există certitudine 100%, sunt anumite riscuri legate de faptul că avem câteva localități în raioanele de est, care nu sunt controlate de organele constituționale, știm că avem o armată străină, știm că sunt persoane care nu se subordonează organelor constituționale ale RM, există o anumită doză de risc, dar nu există un pericol pentru moment de atac militar asupra RM”, a declarat Sandu.

Președinta la fel a spus celor cu valiza făcută că nu este motiv să-și facă griji, iar la moment nu există pericol.

În a doua zi de război, Sandu a dat asigurări că „pentru moment nu există premise pentru ca RM să fie implicată în acțiuni militare”.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina.

După 3 runde de negocieri, Ucraina și Rusia nu a ajuns la un compromis.


Pub