Alexandr Stoianoglo a scăpat de controlul judiciar. Decizia poate fi contestată

stoianoglo
Foto: zdg.md

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, nu se mai află sub control judiciar. Judecătoria Chişinău a respins, luni, demersul procurorilor anticorupţie, care au solicitat 60 de zile de control judiciar pentru Stoianoglo. Decizia este cu drept de atac în instanţa ierarhic superioară, scrie anticorupție.md.

„În ședința de astăzi, în rezultatul examinării demersului procurorului pe caz, privind prelungirea măsurii preventive sub formă de control judiciar pe un termen de 60 zile în privința lui Alexandr Stoianoglo, instanța de fond, a decis să respingă integral demersul procurorului. Procurorii consideră decizia instanței ca fiind neintemeiată și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, a declarat Mariana Cherpec, ofiţerul de presă al Procuraturii Generale.

Procurorul general suspendat susţine că în cazul său instanţa i-a impus nişte restricţii care nu sunt prevăzute de lege. „Eu nu o pot vizita pe mama la Comrat. Instanţa a stabilit că nu pot părăsi Chişinăul. Eu nu am dreptul să intru în Procuratură. Cum să mă prezint la evaluare? Nu pot să intru nici în cancelarie ca să depun o plângere. Noi am atacat aceste restricţii, inclusiv la CtEDO. Există deja un precedent la Curtea Europeană, în cazul Grigorciuc”, a declarat anterior Stoianoglo pentru portalul Anticorupţie.md.

Amintim că, la începutul lunii octombrie, CSP l-a desemnat pe procurorul anticorupţie Victor Furtună să investigheze acuzaţiile aduse de deputatul Lilian Carp la adresa lui Alexandr Stoianoglo. Parlamentarul a depus cu câteva zile înainte o sesizare la CSP în care îl acuza pe procurorul general de corupere pasivă și abuz în serviciu.

În aceeaşi zi, Victor Furtună a dispus pornirea urmăririi penale pe numele şefului Procuraturii Generale, suspendarea din funcţie a lui Stoianoglo, precum şi a adjuncţilor săi.

Seara târziu, Alexandr Stoianoglo a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ulterior, mandatul de arest la domiciliu a fost menţinut până la 9 decembrie 2021.

Stoianoglo este învinuit pe cinci capete de acuzare, corupere pasivă şi fals în acte. Procurorul general suspendat pledează nevinovat la toate capetele de acuzare care îi sunt aduse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente