Igor Dodon: Astăzi îmi cer iertare de la toată lumea

În ultima duminică înainte de Postul Mare este sărbătorită Maslenița, care simbolizează petrecerea iernii. Potrivit canoanelor creștine, este o perioada de pregătire pentru Postul Mare. În această zi, creştinii ortodocşi îşi cer iertare unii de la alţii, ca să intre curaţi în post. Altfel, se consideră că toate străduinţele noastre din post vor fi în zadar.

Foto: UNIMEDIA
„Astăzi, în ultima duminică înainte de Postul Mare, este sărbătorită Maslenița - o sărbătoare veche, care durează o săptămână şi se încheie la Lăsatul Secului. Sărbătoarea simbolizează petrecerea iernii, dar potrivit canoanelor creștine, este o perioada de pregătire pentru Postul Mare, de comunicare cu familia şi prietenii, de fapte bune, iertare a păcatelor.
Această zi mai este numită şi Duminica Iertării. În toate bisericile se țin slujbe speciale – slujitorii bisericilor și enoriașii își cer unul altuia iertare pentru ca să intre în Postul Mare cu sufletul curat și împăcat.
Astăzi îmi cer și eu iertare de la toată lumea. Dumnezeu să ne ajute să ne conștientizăm greșelile, să ne îndrume în faptele și în gândurile noastre, să fim mai temperați, mai responsabili, mai iertători”, a scris fostul șef al statului, Igor Dodon.

Mai este o săptămână până la începerea Postului Paștelui, este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an.
 


Pub