Antony Blinken: Am furnizat 1 mlrd de dolari Ucrainei pentru asistență militară, iar acum SUA examinează trimitere de avioane prin intermediul Poloniei

Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony J. Blinken, aflat într-o vizită în Republica Moldova, susține că SUA a furnizat 1 mlrd de dolari Ucrainei pentru asistență militară. Totodată, el menționează că Statele Unite examinează trimitere de avioane prin intermediul Poloniei.

Foto: facebook

„În ultimul an am furnizat 1 mlrd de dolari Ucrainei pentru asistență militară, noi suntem într-o conversație foarte activă cu oficialii ucraineni, cu președintele, ministru de Externe cu care am vorbit pentru a vedea care sunt nevoile lor la ultima oră și vrem să vedem noi împreună cu partenerii noștri ce putem să furnizăm. Acum examinăm pasarea avioanelor către Polonia în Ucraina să vedem cum putem să facem acest lucru în caz că Polonia va decise să furnizeze aceste avioane”, a menționat Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Vizita în Republica Moldova a avut loc după ce Blinken s-a aflat sâmbătă în Polonia, ţară membră a NATO, în timp ce alianţa îşi consolidează flancul estic ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina.

Președinta Maia Sandu și Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony J. Blinken, care efectuează o vizită la Chișinău în cadrul unui turneu european în șase țări, au susținut o conferință de presă comună, în incinta Președinției.


Pub