Moldova va primi din partea României peste 300 000 de litri de combustibil și 5 000 de tone de păcură

Foto: depositphotos.com

Comitetul Național pentru situații de urgență a României a decis să acorde Republicii Moldova 155 443 de litri de motorină, 150 993 de litri de benzină și 5 000 de tone de păcură ca urmare a fluxului de persoane nevoite să plece din Ucraina.

„Asistența cu titlu gratuit este acordată statului nostru în urma solicitărilor făcute către Guvernul Român și vin să suplinească deficitul de resurse ca urmare a fluxului de persoane nevoite să plece din Ucraina. Totodată, asistența din partea statului român va reduce impactul crizei în sfera energetică”, se arată în comunicatul Guvernului Republicii Moldova.

Ținem să menționăm că Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul Uniunii Europene, a livrat Ministerului Sănătății din Republica Moldova o tonă de medicamente esențiale și produse medicale din cadrul mecanismului OMS pentru situații de urgență.


Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, Rusia a atacat Ucraina. Deja de 11 zile țările se află în război. Între timp, frontiera Moldovei a fost trecută de peste 140 000 de refugiați. Situația la minut o puteți urmări în regim livetext aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente