image
Sursa foto: Jurnal.md

În RM au intrat peste 100 de mii de refugiați ucraineni; La Palanca a fost creată o gară provizorie

În această dimineața la Palanca a fost improvizată o gară temporară pentru refugiații care tranzitează teritoriul RM. Aceștia beneficiază aici de transport organizat de ANTA și voluntari care îi duce spre punctele de trecere a frontierei Giurgiulești - Galați, Leușeni - Albița și Cahul - Oancea. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Ana Revenco.

Potrivit ministrului unii refugiați petrec și câte opt ore pe drum. Ea a mulțumit voluntarilor și președintelui raionului Ștefan Vodă care au contribuit la transportarea refugiaților de la punctul de trecere a hotarului de la Palanca până la această gară.

Ana Revenco a mai precizat că au fost create inclusiv două centre pentru refugiați de tip tabără în apropierea hotarului cu România, la Giurgiulești - Galați.

„Și aici vom conlucra cu ANTA, administrația locală și cu voluntarii pentru a asigura transferul cât mai eficient al refugiaților. La solicitare, RM va permite zboruri care să transporte și pe cale aeriană refugiați. În acest sens împreună cu MAEIE ne aflăm deja în dialog cu mai multe ambasade”, a spus ministrul.

Ea a adăugat că azi dimineață în RM erau înregistrați peste 100 de mii de refugiați ucraineni care au fugit din calea războiului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: