Concursul pentru șefia PA, „înghețat”, din cauza situației din regiune. CSP a amânat 2 subiecte ce-l vizează și a prelungit termenul de depunere a dosarelor

Consiliul Superior al Procurilor a decis astăzi să scoată de pe agendă două subiecte, din cauza situației din regiune. Este vorba despre cel privind desemnarea membrilor din partea Consiliului Superior al Procurorilor în componența Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție și constituirea Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

Foto: captură video

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a cerut amânarea subiectelor, având în vedere situația din regiune și imposibilitatea delegării unor membri în componența Comisiei pentru selectarea procurorului șef al PA.

„Eu am intenționat să deleg pe cineva din afara țării, dar având în vedere circumstanțele create, este mai complicat.

Totodată, solicit să extindem termenul de depunere până pe 23 martie - termen limită pentru potențiali candidați”, a spus acesta.

Astfel, membrii Consiliului au acceptat propunerile.

Inițial, concursul pentru selectarea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție a fost prelungit până pe 9 martie 2022. 


Pub