Procurorii Ceruța și Raileanu, vizați în dosarul lui Stoianoglo, suspendați din funcție. Procurorul din Drochia, prins beat la volan, demis

Procurora Elena Ceruță a fost suspendată astăzi din funcție. Cu un demers în acest sens a venit Procurorul General interimar, Dumitru Robu, fiind votat de membrii Consiliului. Pe acest caz este și o opinie separată, a menționat președinta CSP, Angela Motuzoc.

Foto: colaj

CSP la fel a admis demersul de suspendare din funcție a procurorului Dumitru Raileanu, din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze. Și pe acest subiect este o opinie separată.

Tot astăzi, urma să fie examinat și demersul de suspendare din funcție a procurorului Maxim Gropa, însă acesta nu s-a prezentat, fiind în concediu medical. Astfel, subiectul a fost amânat.

Totodată, CSP a decis suspendarea din funcție și a procurorului Ghenadie Andronache, din cadrul Procuraturii raionului Drochia.

Pe 21 octombrie 2021, procurora Elena Ceruță a fost exclusă din componența Comisiei de organizare a alegerilor în colegiile din subordinea Consiliului Superior al Procurorilor. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CSP, după ce s-a aflat că magistrata este cercetată în dosarul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo.

La 18 octombrie, grupul de urmărire penală, condus de procurorul desemnat de CSP pentru efectuarea urmăririi penale în cazul lui Alexandr Stoianoglo, Victor Furtună, a efectuat percheziții în biroul a doi procurori din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale: Elena Ceruță și Dumitru Răileanu. Ultimul a confirmat că în biroul său au descins colegii de la Anticorupție cu percheziții. „Totul este o comandă”, a declarat acesta.

Procurorul din cadrul Procuraturii Drochia a urcat la volan beat și a provocat un accident pe o stradă din Nisporeni. Totul s-ar fi întâmplat în noaptea de 11 decembrie 2021. Mariana Cherpec, procuror responsabil de comunicarea cu mass-media a PG, a comunicat pentru UNIMEDIA că acțiunile procurorului se examinează în cadrul unui proces penal, iar în dependență de rezultatele constatărilor efectuate ca urmare a prelevării probelor, se va decide asupra pornirii sau nu a unei urmăriri penale pe faptul conducerii mașinii în stare de ebrietate.


Pub