(foto) Alcool, telefoane mobile și alte bunuri, depistate la frontieră: Serviciul Vamal a prevenit 22 tentative de trafic ilicit de mărfuri

În perioada 26 februarie – 5 martie 2022, angajații Serviciului Vamal au prevenit 22 tentative de trafic ilicit de mărfuri. Zece dintre acestea au fost înregistrate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni, care au depistat următoarele bunuri nedeclarate în rezultatul controlului vamal: piese auto uzate, articole vestimentare, produse cosmetice, tehnică de uz casnic, periuțe electrice, parfumerie, telefoane mobile ș.a.

Foto: Serviciul Vamal

Patru tentative de transportare ilegal de mărfuri au fost contracarate de către ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal. În cele patru cazuri, ca rezultat a stopării mijloacelor de transport și în urma efectuării controlului de specialitate ofițerii vamali au depistat mărfuri: produse cosmetice, articole de vestimentație, parfumuri, legume și flori, transportate în lipsa actelor de proveniență legală.

Băuturi alcoolice, produse alimentare, articole vestimentare, cafea, dar și alte bunuri nedeclarate au fost depistate în această perioadă și la posturile vamale Sculeni și Costești.

Cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașii riscă amenzi conform art. 287, al. 10 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

  • 87 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).
  • 24 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3000 la 4500 lei (de la 60 la 90 de unități convenționale), cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.






Pub