Un negociator al Ucrainei cu Rusia, Denis Kireev, împușcat mortal de Securitatea de la Kiev, fiind suspectat de trădare de stat

​Un membru al delegației ucrainene, Denis Kireev, ar fi fost ucis astăzi, 5 martie de Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU), fiind bănuit de trădare de stat, scrie unian.net.

Foto: unian.net

Și Oleksandr Dubinsky a scris pe Telegram că „în timpul detenției sale de către SBU, Denis Kireev, a fost ucis, fiind suspectat de trădare”.

Cele două delegații s-au văzut prima dată luni, unde au identificat o serie de subiecte prioritare, asupra cărora au fost conturate anumite decizii. Aceștia s-au întors acasă, pentru a discuta rezultatele negocierilor.

La ultima întâlnire, părțile nu au ajuns la un compromis, dar au ajuns la o înțelegere cu privire la asigurarea comună a coridoarelor umanitare pentru evacuarea cetățenilor, livrarea de alimente și medicamente.

Următoarea rundă de negocieri Ucraina/Rusia va avea loc astăzi sau poimâine. Informația a fost făcută publică atât de presa din Ucraina, cât și cea de la Moscova. Asta deși, la ultima întâlnire, oficialii au declarat că se vor așeza din nou la masa de negocieri nu mai devreme de 7 martie.


Pub