Războiul în imagini! Fotografii ÎNAINTE și DUPĂ invazia Ucrainei de către Rusia

04 Mart. 2022, 17:26
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
04 Mart. 2022, 17:26 // Actual //  MD Bani

Atacurile rusești cu rachete au devastat orașe și sate din toată Ucraina. Aceste imagini înainte și după arată unele dintre distrugerile cauzate zonelor civile în doar o săptămână de la invazia rușilor în Ucraina. BBC a realizat un material în care prezintă clădiri importante din orașele afectate ÎNAINTE și DUPĂ.

Printre orașele afectate se regăsește și capitala Ucrainei, Kiev.

 

Micul oraș Irpin se află la doar 20 km nord-vest de Kiev și s-a aflat în prima linie între forțele ruse și ucrainene în ultima săptămână.

Artileria și loviturile aeriene au provocat pagube grave în zonă, un atac lăsând zona rezidențială din imaginea de mai jos aproape complet distrusă.

Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, a fost în centrul atenției bombardamentelor aeriene intense ale rușilor de câteva zile, iar centrul orașului a fost grav avariat.

Oficialii ucraineni au declarat că zonele rezidențiale și alte zone ale orașului au fost „bombardate” în ziua de miercuri.

În Borodyanka, un oraș aflat la 60 km nord-vest de Kiev, atacurile aeriene rusești au distrus mai multe clădiri rezidențiale. Imaginile dronei de joi arată amploarea distrugerii, cu rămășițele clădirilor încă arzând și cu vehicule „împrăștiate” pe străzi.

 

 

Cernihiv, un oraș aflat la 120 km la nord-est de Kiev, s-a confruntat și cu bombardamente puternice în ultimele zile de către forțele ruse care invadează din partea de nord. Oficialii au declarat că peste 30 de persoane au fost ucise joi în urma atacurilor asupra zonelor rezidențiale din oraș, inclusiv școli și un bloc locativ.

Satul Rivnopillya care se află chiar la nord de Cernihiv a fost, de asemenea, afectat. Din imaginile sin satelit se pot observa găuri în pământ și fum care iese din casele incendiate în urma atacurilor cu rachete ale forțelor ruse.

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău