(video) Josep Borrell, la Moldexpo: „Ceea la ce am devenit noi martori acum în acest centru este doar o parte din acțiunile brutale care le desfășoară Rusia împotriva Ucrainei”

„Ceea la ce am devenit noi martori acum în acest centru este doar o parte din acțiunile brutale care le desfășoară Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Josep Borrell, aflat în vizită la Chișinău, după ce a vizitat Centrul de la Moldexpo, unde sunt cazați la moment mii de refugiați din țara vecină, aflată în război. „Rusia atacă orașele, atacă diferite localități din Ucraina, utilizează bombe claster, bombe termale și este evident că în așa condiții toată lumea încearcă să fugă din țară”, a declarat acesta. La fel, oficialul a mulțumit autorităților de la Chișinău pentru efortul depus.

Foto: captură video

„Cu adevărat aceasta reprezintă o amenințare și un risc pentru pace și stabilitate. Aceasta este o mare povară umanitară, din acest motiv astăzi sunt aici cu colegul meu, pentru a vă sprijini, dar categoric este momentul să lansăm apelul, să cerem încetarea războiului, astfel ca lumea să se întoarcă acasă”, a mai declarat acesta.

La fel, a declarat în continuare vor continua să sprijine Moldova și oamenii din Ucraina.

Mii de ucraineni au ajuns aseară în Moldova. Și în această dimineață, la 3 puncte de frontieră a fost un flux majorat de persoane.


Pub