Prins cu 190 mii de lei „la ciorap”. Un funcționar de la MAI, luat la ochi de ANI

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele unui funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepțional a Ministerului Afacerilor Interne, în care a fost constatată, în anul 2016, o diferență substanțială în mărime de 189 779 de lei, sumă deținută în numerar, din surse neidentificate.

Foto: UNIMEDIA

Controlul a fost inițiat de ANI în anul 2018, în baza sesizării Centrului Național Anticorupție. ANI va asigura demararea procedurilor necesare în vederea încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau a confiscării acesteia în cuantumul diferenței substanțiale constatate.

Astfel, inspectorul de integritate, constatând încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, a sesizat și organul de urmărire penală în vederea pornirii urmăririi penale, a persoanei supuse controlului, pe faptul suspiciunilor în săvârșirea episoadelor infracționale prevăzute de Codul Penal, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, ANI va sesiza organul competent în vederea încetării raporturilor de serviciu a subiectului declarării în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, acesta va fi obligat să depună declarațiile de avere și interese personale rectificate.


Pub