Chicu, despre cererea de aderare a RM la UE: O acțiune de PR. Războiul din Ucraina nu are cum grăbi procesul

Războiul din Ucraina nu are cum grăbi procesul de aderare a RM la UE, consideră fostul premier, Ion Chicu. Acesta mai numește această acțiune una de PR politic, însă speră „că măcar statutul de candidat la aderare ne va fi acordat în termeni de timp rezonabili”.

Foto: UNIMEDIA

Acest conflict din Ucraina nu are cum grăbi procesul de aderare a noastră la UE. Este o acțiune de PR politic. Sperăm, că măcar statutul de candidat la aderare ne va fi acordat în termeni de timp rezonabili. Aderarea la UE este un proces care necesită o muncă enormă, iar actuala guvernare nu știe să muncească. Nu sunt deprinși cu asta”, a scris fostul premier, în această dimineață.

Republica Moldova a semnat cererea de aderare la UE. Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că în următoarele zile vor depune cererea la Bruxelles.

Premierul georgian Irakli Garibaşvili a semnat astăzi cererea pentru demararea procedurii speciale de recunoaştere a ţării sale drept candidat la aderarea la Uniunea Europeană, scrie digi24.ro.

Luni, 28 februarie, Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor de pace. Candidatura Ucrainei va fi discutată la summitul liderilor din UE de săptămâna viitoare, a confirmat înaltul oficial citat.

Comisia Europeană urmează să examineze aplicaţia Kievului.


Pub