Sandu: „Anumite grupuri ghidate încearcă să distribuie falsuri despre refugiați, îi prezintă ca fiind profitori, agresivi. Da, probleme sunt, dar să nu ne lăsăm manipulați”

Șefa statului, Maia Sandu, susține că anumite persoane răspândesc informații false sau adevărate, dar „țin de cazuri specifice”, în privința cetățenilor ucraineni, ajunși în Moldova. „Se încearcă a se prezenta refugiații ca fiind profitori, agresivi. Sunt falsuri care vor să schimbe aceasta bunăvoință față de refugiați”, a spus președinta, la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Foto: colaj

„Văd foarte multe încercări din partea unor oameni, grupuri de oameni de a destabiliza situația în țară, inclusiv la subiectul refugiaților, în ultimele 2 zile se răspândește informația falsă sau uneori adevărată, dar ține de cazuri individuale și specifice, în care se încearcă a se prezenta refugiații ca fiind profitori, agresivi. Sunt falsuri care vor să schimbe aceasta bunăvoință față de refugiați.

Sunt anumite grupuri care încearcă să schimbe lucrurile și să creeze în societate o percepție, că uite noi suntem așa de buni, i-am primit și ei nu se comportă bine cu noi. Nu există pădure fără uscături, dar chiar dacă există anumite probleme, ele sunt individuale, vă rog, să nu le tirajăm, să nu ne lăsăm manipulați de aceste campanii.

În mare parte sunt grupuri ghidate și instituțiile noastre încearcă să prevină și să le oprească”, a spus Sandu.

În ultimele 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 31 438 traversări persoane, dintre care un număr de 17 475 pe sensul de intrare în țară. Cele mai multe traversări au fost ai cetățenilor străini – 25 890.

În această noapte, pacificatorii din Batalionul 22 de menținere a păcii au ajutat la amenajarea a 500 de paturi pliante, saltele, pături, perne, la centrul de plasament pentru refugiați, deschis de autoritățile publice centrale la Î.S. „Manejul de altletică ușoară” mun. Chișinău.


Pub