image
Sursa foto: Twitter

Încă un sportiv ucrainean a fost ucis în războiul pornit de Rusia! Avea doar 20 de ani

Yevhen Malyshev (20 de ani), un biatlonist ucrainean, și-a pierdut viața în timp ce-și apăra țara în războiul declanșat de Rusia.

Tânărul biatlonist, originar din Harkiv, oraș greu încercat de conflictul armat pornit de Rusia, își întrerupsese cariera sportivă pentru a efectua stagiul militar. Imediat după ce războiul a izbucnit în Ucraina, Malyshev a încercat să țină piept invadatorilor ruși, dar a sfârșit tragic.

”Cântăm adânc pentru patria mamă, pentru familie și pentru prieteni. Veșnică pomenire”, a fost mesajul Federației Ucrainene de Biatlon.

Malyshev este al treilea sportiv decedat în războiul din Ucraina. Doi fotbalişti ucraineni au mai murit în timpul invaziei ruse a Ucrainei, a anunţat FIFPro. Este vorba despre Vitalii Sapilo, fost jucător la echipa de tineret a lui Karpatî Lvov, și Dmitro "Dima" Martinenko, care a jucat pentru echipa regională FC Gostomel.

Sindicatul internaţional al fotbaliştilor, FIFPro, şi-a exprimat regretul faţă de aceste pierderi: ''Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile, prietenii şi coechipierii celor doi tineri fotbalişti ucişi, primele victime raportate de sportul-rege în acest conflict. Dumnezeu să-i odihnească!".

Clubul Karpatî Lvov a indicat că Sapilo (21 ani) a murit după un atac care l-a surprins la periferiile Kiev-ului. El se afla alături de echipajul unui tanc participând la apărarea capitalei Ucrainei. ”Condoleanţe familiei eroului nostru", a transmis clubul, potrivit Agerpres.

Presa ucraineană a indicat că Martinenko (25 de ani) a murit după ce un obuz a lovit casa în care acesta se afla alături de mama sa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: