image
Sursa foto: jurnal.md

Noi reguli de intrare pe teritoriul Italiei

Italia a anulat lista cu țările repartizate pe zone. Toți pasagerii care doresc să intre în Republica Italiană sunt obligați sa prezinte unul din actele confirmative ale vaccinării, recuperării după COVID-19 sau un test negativ la prezența bolii. Noile reguli sunt valabile din 1 martie.

Într-un comunicat de presă, Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că este acceptat Certificatul Digital de Vaccinare cu vaccinurile aprobate de EMA: Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca), Janssen Pharmaceutica NV (Johnson&Johnson). Termenul nu trebuie să depășească nouă luni de la ultima doză administrată. Se acceptă și doza booster, transmite IPN.

Dovadă de recuperare după COVID-19 trebuie să arate că de la infectare au trecut mai mult de 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile. Testul PRT-PCR negativ este valabil 72 de ore, iar testul antigen rapid – 48 de ore.

Pasagerii care nu pot prezenta unul din actele confirmative indicate vor fi plasați în autoizolare pe o perioada de cinci zile.

Copiii până la șase ani sunt scutiți de prezentarea oricărui certificat.

Totodată, rămâne în vigoare obligativitatea completării formularului online PLF, cu cel mult 48 de ore până la decolare. Ca excepție se acceptă și pe suport de hârtie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: