image
Sursa foto: Jurnal.md//Nadejda Roșcovanu

Peste 112.000 de cetățeni ucraineni au traversat hotarul Republicii Moldova de la începutul războiului în Ucraina

De la declanșarea războiului în Ucraina și până astăzi, la ora 09:00, hotarul Republicii Moldova a fost traversat de 112.000 de cetățeni ai Ucrainei, dintre aceștia peste 60.000 au părăsit teritoriul RM.

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a declarat că la moment pe teritoriul Republicii Moldova se află peste 51.000 de cetățeni ai Ucrainei, printre care 19.000 de copii.

De pe data de 24 februarie și până în prezent 1500 de persoane, printre care 800 de ucraineni au solicitat azil în Republica Moldova.

„Republica Moldova gestionează în prezent un flux de refugiați fără precendent. În aceste moment este foarte important să fim uniți și solidari. Noi nu suntem singuri, avem suportul comunității Republicii Moldova și comunității internaționale. Astăzi în Republica Moldova a ajuns primul lot umanitar din partea Biroului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați. Ajutorul din partea guvernului Olandei a ajuns în RM pentru cetățenii refugiați din Ucraine. Ajutorul umanitar constă în bunuri necesare pentru dotarea centrelor de cazare temporară, corturi de familie, pături, bunuri de primă necesitate, perne, paturi și pachete alimentare. Valoarea ajutorului umanitar acordat astăzi este de 750.000 de euro”, a declarat Ana Revenco.

Noutăţile partenerilor

comentarii: