image
Sursa foto: Getty Images

Al doilea antrenor din Rusia care demisionează în semn de protest față de deciziile lui Vladimir Putin

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă să aducă mai multe schimbări în fotbal, iar neamțul Markus Gisdol (52 de ani) a decis să demisioneze de la Lokomotiv Moscova, în semn de protest față de agresiunea armată declanşată de Kremlin.

Gisdol a plecat marți de la club, fără a oferi un motiv al deciziei sale. La scurt timp însă, germanul a vorbit pentru presa din țara sa, unde a explicat adevărata cauză care a dus la despărțire.

Într-o declarație pentru Bild, Gisdol a spus că nu mai poate continua să antreneze într-o țară care atentează la siguranța Europei, acesta fiind și principalul motiv pentru care a decis să plece de la echipă.

''Meseria de antrenor este cea mai frumoasă din lume pentru mine. Dar nu pot continua profesia mea într-o ţară al cărei lider este responsabil pentru un atac în mijlocul Europei. Asta nu se potriveşte cu valorile mele.

Nu pot sta la Moscova pe terenul de antrenament unde jucătorii se antrenează şi să cer profesionalism când la câţiva kilometri ordinele au adus mizerie unui întreg popor. Este o decizie personală şi sunt absolut convins de ea'', a spus Gisdol, pentru Bild, citat de Agerpres.

Ucraineanul Andriy Voronin (42 de ani), antrenorul secund al celor de la Dinamo Moscova, și-a reziliat contractul cu gruparea din capitala Rusiei, după ce, cu o zi înainte de începerea războiului, cele două părți ajunseseră la un acord privind prelungirea înțelegerii.

Fostul internaţional ucrainean (75 selecţii, 8 goluri) a revenit în Germania, acolo unde se află familia sa.

”Nu văd cum aș putea să stau într-o țară ale cărei arme ne distrug orașele și trag în civili”, a fost reacția lui Andriy Voronin, potrivit Zorya Londonsk.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: