image
Sursa foto: Profimedia

Andriy Voronin a părăsit Rusia: "Nu pot lucra într-o țară care bombardează țara mea"

După ce Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina pe 24 februarie, Rusia a fost sancționată extrem de dur pe toate planurile, inclusiv pe cel sportiv.

Între timp, antrenorul ucrainean Andriy Voronin (42 de ani), care lucra în Rusia, a renunțat la bani și a părăsit țara. El era antrenor secund la Dinamo Moscova. Fostul atacant spune că nu i-a venit să creadă când a văzut că în țara sa este război.

"Nu mai puteam să lucrez în țara care bombardează țara mea. Am ieșit din Moscova cu un avion de linie înainte să fie totul blocat, dar nu am putut să aterizăm la Dusseldorf.

Am zburat prin Amsterdam. Tatăl meu, care tocmai a fost operat, soacra mea, soția mea și copiii sunt aici acum. Cei mici mergeau la o școală germană în Moscova, dar școala nu mai contează acum.

Nu m-am simțit bine timp de 4 zile, am fost foarte rău când mă uitam la pozele din țara mea, când văd știrile. Totul este parcă ireal, e ca într-un film, dar un film de groază. Cu greu mai pot spune ceva", a spus Voronin, potrivit The Sun.

Voronin are 74 de selecții și 8 goluri pentru naționala Ucrainei.

Întrebat despre cum poate fi oprit Putin de Germania, antrenorul a răbufnit.

"Opriți-l pe ticălosul de Putin! Ajutați refugiații și trimiteți arme ca să ne putem apăra! Sunt foarte mândru de țara mea, avem orașe frumoase și oameni minunați.

Vom continua să luptăm și vom câștiga! Dar prețul este foarte mare. Toți morții aceia... Trăim în anul 2022, nu suntem în cel de-al Doilea Război Mondial!", a spus Voronin.

Fostul atacant de la Bayer Leverkusen a dezvăluit că și populația rusă este împotriva președintelui Putin.

"Le sunt recunoscător oamenilor din Berlin, toată lumea susține țara noastră. Și oamenii din Rusia sunt împotriva lui Putin. Am mesaje din toată lumea, de la foști colegi, de la alți sportivi.

De asemenea, am și de la ruși, care îmi scriu: 'Ne pare rău, Nu e vina noastră'. Eu și mulți ucraineni avem prieteni în Rusia, unii au și rude. Și, dintr-o dată, ne atacă, Putin atacă țara mea!

Mintea și gândurile mele sunt în Ucraina. Am prieteni în Harkov, în Kiev, în orașul meu natal, Odessa, primesc mesaje din 5 în 5 minute. E greu să suport asta, vreau să ajut măcar cu bani. Nu știu dacă trebuie să o spun, dar dacă eram acum în Ucraina, probabil aș fi avut o armă în mână", a spus Voronin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: