image
Sursa foto: Profimedia

Războiul trebuia să dureze 15 zile: Documente secrete ale invadatorilor ruși, făcute publice de armata ucraineană

Documentele de planificare ale uneia dintre unitățile grupului tactic al Brigăzii maritime 810 din cadrul Flotei Mării Negre a Federației Ruse au ajuns la oficiali ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Ordinele de invazie au fost aprobate la 18 ianuarie 2022, informează unian.net.

Acest lucru a fost raportat de grupul operațional-tactic „Vostok” pe Facebook.

Printre documentele primite se numără o hartă de lucru, o misiune de luptă, un tabel de indicative de apel, tabele de semnale de control și o listă de personal.

Documentele au fost aprobate pe 18 ianuarie 2022, iar „operațiunea” în sine trebuia să se desfășoare în 15 zile - din 20 februarie până pe 6 martie.

O unitatea inamică ce făcea parte din Forțele Aeropurtate Orsk, trebuia să aterizeze în zona așezării Stepanovka și apoi să acționeze alături de unitățile militare ale Armatei 58 a Federației Ruse, și anume cu Regimentul 177 Marin aparținând Flotei Mării Negre a Rusiei. Scopul final al acestor forțe era blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului.

„Unul dintre prizonieri spune că a venit în recunoaștere și s-a rătăcit. Să nu crezi! Ei știau, au planificat și s-au pregătit cu grijă. Și vom spune un lucru invadatorilor ruși: predați echipamentul și documentele. Acestea vor fi necesare, primul pentru apărătorii noștri, iar al doilea pentru Haga”, au spus reprezentanți ai armatei ucrainene, citați de Agerpres.

Kievul, în dimineața zilei de 2 martie, se află sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei. Inamicul bombardează în mod constant orașul cu diverse arme.

Ministrul apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov, raportând despre situația din țară în dimineața zilei de 2 martie, a remarcat că inamicul a încetinit ofensiva.

Noutăţile partenerilor

comentarii: