(video) Svetlana Nicolaescu, secretara de stat a MS: 41 de refugiați din Ucraina, dintre care 27 de copii, internați în spitalele din Moldova

Agenția Națională pentru Sănătate Publică prezintă date actualizate despre măsurile luate, în contextul stării de urgență, în legătură cu situația din Ucraina, precum și ultimele informații privind infecția Covid-19 și procesul de vaccinare în Moldova.

Foto:

update 11:30 Svetlana Nicolaescu, secretară de stat a Ministerului SănătăţiiÎn ultimele 48 de ore, în instituțiile spitalicești au fost internate 41 de persoane refugiate din Ucraina, inclusiv 27 de copii.

update 11:20 Svetlana Nicolaescu: O bună parte din persoanele refugiate se rețin o perioadă relativ scurtă pe teritoriul RM, practic tranzitează RM. La ora actuală în RM avem peste 40 mii de persoane refugiate. Oferim posibilitatea tuturor refugiaților de a se vaccina. Testul PCR este realizat în mod gratuit pentru persoanele refugiate.

update 11:15 Directorul ANSP, Nicolae Jelamschi: Numărul de cazuri de Covid a scăzut cu 35,2% comparativ cu săptămâna trecută. Privitor la copii, avem câteva săptămâni consecutive de scădere a numărului de infectați. În ultima săptămână au fost diagnosticați 954 copii, o scădere cu 38,6% față de săptămâna precedentă. Copiii prezintă aproape 15% din totalul celor infectați.

update 11:10 Directorul ANSP, Nicolae Jelamschi: La moment, sunt 12.946 cazuri active de Covid-19 în țară. 478895 de persoane - vindecate de la începutul pandemiei, 105 pacienți sunt în stare gravă și extrem de gravă, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 11242 decese. Incidența este de 171 de cazuri la 100 mii populație. La nivel european suntem plasați între Macedonia de Nord și Malta. În Islanda este cel mai înalt nivel de incidență, urmată de Estonia, Danemarca. De partea opusă sunt Albania și Bosnia și Herțegovina. Pe teritoriul RM, cel mai înalt nivel de incidență este în mun. Chișinău - 246 de cazuri, urmat de Edineț, la polul opus se află Ceadîr Lunga și Telenești.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:


Pub