Partidul „Șor” cere reducerea cu 50% a accizelor la importul produselor petroliere, pentru a permite ieftinirea lor

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, cere Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale să dispună, în regim de urgență, reducerea în jumătate a accizelor pentru carburanți, pentru a permite ieftinirea benzinei și motorinei. Într-o înregistrare video postată pe internet, politicianul menționează că, în ultima vreme, toată atenția e îndreptată spre războiul din Ucraina, în timp ce situația din țară degradează simțitor.

Foto: Ilan Șor

„În ultimele zile, toată atenția opiniei publice este focusată către situația din Ucraina. Da, aceasta este și o problemă pentru Republica Moldova, inclusiv în contextul numărului mare de refugiați, care trebuie ajutați. Am spus deja că sunt mândru de cetățenii noștri care s-au grăbit să ajute acești oameni. Dar haideți să nu uităm și de problemele cetățenilor noștri, pe care nu le-a anulat nimeni”, a menționat Ilan Șor.

El a atras atenția că, astăzi, s-au scumpit din nou carburanții, însă autoritățile nu iau nicio măsură.

„Autoritățile, în loc să rezolve problemele oamenilor, iarăși se ascund după vorbe goale. Prețurile carburanților, după cum bine știm, influențează și prețurile altor produse. Anume din această cauză, această problemă trebuie soluționată”, a precizat politicianul.

În acest context, el a anunțat că Partidul „Șor” a elaborat un șir de măsuri economice urgente, menite să stabilizeze situația economică a țării.

„Am transmis o scrisoare Comisiei Naționale pentru Situații de Excepționale, care dispune astăzi de toată puterea. Astăzi, voi vocifera prima din aceste măsuri, foarte importantă, ce ține de piața petrolieră. Noi propunem și nu doar propunem, cerem insistent Comisiei să adopte o decizie privind reducerea cu 50 la sută a accizelor la carburanți, cel puțin pentru lunile următoare, până la stabilizarea situației. Această măsură va duce imediat la reducerea prețurilor pentru carburanți cu aproximativ 20%”, a menționat Ilan Șor.

În concluzie, el a îndemnat guvernarea să renunțe la demagogie și să se apuce de treabă.

„În ultima vreme, guvernarea se ascunde după vorbe tari, pe care le-ați învățat probabil la Harvard, care în esență se rezumă la „și noi ce să facem acum?”. În acest caz, la ce ne trebuie statul, guvernarea? Influențați situația, căutați soluții. Dar dacă sunteți incompetenți și nu puteți găsi soluții, vi le dăm noi. Important să le implementați. Pentru că inacțiunile voastre provoacă o și mai mare sărăcire a poporului nostru”, a concluzionat președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor.


Pub