Ambasadorul belarus la Chișinău, convocat să dea explicații pe „harta de la Consiliul de Securitate” condus de Lukașenko: Ce a declarat diplomatul

Ambasadorul Republicii Belarus a fost convocat la Chișinău pentru a veni cu explicații referitor la harta prezentată de Lukașenko în cadrul Consiliului de securitate al Republicii Belarus, cu intervențiile trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei, totodată aceasta vizând și teritoriul regiunii transnistrene. Potrivit MAEIE, ambasadorul Belarusiei a declarat că „este vorba de prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective”.

Foto: Captură video

MAEIE a convocat de urgență ambasadorul Republicii Belarus „pentru clarificarea tuturor circumstanțelor și solicitarea explicațiilor referitoare la referințele la țara noastră”.

„În cadrul discuției cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatolii Kalinin a menționat că este vorba de prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective.

Totodată, secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenții publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate.

Facem apel la calm, să păstrăm vigilența și să ne informăm din surse oficiale și credibile”, arată nota emisă de MAEIE.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a convocat ieri Consiliul de Securitatea în ședință. Lukașenko a anunțat despre punerea în alertă a sistemului de apărare anti-aerian, „pentru a preveni loviturile în spatele Rusiei”.

Tot în cadrul ședinței de ieri, Lukașenko a prezentat o hartă care prezintă direcțiile intervențiilor ruse asupra Ucrainei, aceasta arătând și mișcări de trupe în direcția Transnistriei.



Pub