„Țara noastră a dus greu povara libertății, dar a fost calea corectă, una asumată”. Mesajul Nataliei Gavrilița pentru veteranii războiului de pe Nistru

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu un mesaj dedicat veteranilor pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, la 30 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru. „Au fost un scut al democrației, al dreptului fiecărui cetățean să facă ce crede de cuviință, să spună ce vrea, să-și aleagă conducătorii, să nu trăiască în frică. Calea noastră a fost una plină de dificultăți și lipsuri, dar este calea noastră și este una corectă”, a subliniat șefa Executivului.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi se împlinesc 30 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru. Veteranii pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova au fost un scut al democrației, al dreptului fiecărui cetățean să facă ce crede de cuviință, să spună ce vrea, să-și aleagă conducătorii, să nu trăiască în frică. Alegerea libertății duce după sine o povară a responsabilității și țara noastră a dus greu această povară, iar calea noastră a fost una plină de dificultăți și lipsuri, dar este calea noastră și este calea corectă, o cale asumată și noile generații, cei născuți, crescuți și educați în libertate, merită șansa de a-și realiza potențialul, un potențial enorm, pe care îl datorează generației de tranziție și îl datorează vouă, veteranilor războiului pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Astăzi se fac 30 de ani de la declanșarea conflictul armat de pe Nistru. Participanții în acțiunile militare vor fi decorați cu medalii, iar 2022 este declarat drept „Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova”. Cu un mesaj de comemorare a venit PSRM, dar și foști demnitari de stat.

Tot astăzi, Guvernul a dat aviz pozitiv proiectului de lege privindsusținerea participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și a membrilor familiilor lor în contextul comemorării a 30 de ani de la războiul de pe Nistru. Proiectul prevede stabilirea, pentru anul 2022, a unui ajutor material unic în cuantum de 2500 lei beneficiarilor de alocații lunare de stat, stabilite conform Legii nr.121/2001 cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.


Pub