Rușii sunt îndemnați să renunțe la vacanțele în ţările care au impus sancţiuni împotriva Rusiei

02 Mart. 2022, 14:04
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Mart. 2022, 14:04 // Actual //  MD Bani

Agenţia de turism din Rusia recomandă turoperatorilor să suspende vânzările de vacanţe către ţările care au impus sancţiuni împotriva Rusiei, scrie Nexta.tv pe Twitter.

Potrivit agenţiei EFE, industria turistică din Rusia, care se recupera lent după lovitura suferită de pandemia de coronavirus, se confruntă acum cu o provocare şi mai mare în urma sancţiunilor europene impuse ţării după ofensiva militară rusă din Ucraina.

„Nu vreau să folosesc cuvântul catastrofă, dar situaţia este foarte aproape de aşa ceva”, a declarat pentru EFE, Maia Lomidze, directoarea Asociaţiei Turoperatorilor din Rusia.

Luni, Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru zborurile din 36 de ţări, printre care ţările din Uniunea Europeană (UE) şi Canada, ca răspuns la aceeaşi măsură adoptată de aceste state.

„Închiderea unor ţări ca Ungaria, Grecia şi Cipru este o adevărată lovitură”, a precizat Lomidze.

EFE scria luni că Lomidze a confirmat că după închiderea spaţiului aerian european se va reduce semnificativ turismul rusesc spre ţările din Caraibe şi că ocolurile pe care vor fi nevoite să le facă unele zboruri se vor reflecta într-o creştere a preţului la bilete.

Ea a precizat totuşi că turiştii ruşi vor putea alege alte destinaţii populare, precum Turcia, Egipt sau Emiratele Arabe, deşi există „riscul potenţial” ca şi aceste ţări să se alăture sancţiunilor împotriva Rusiei.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău