Uniunea Artiștilor Plastici îndeamnă artiștii moldoveni să documenteze drama poporului ucrainean și a refugiaților săi

expozitie
Foto: simbol - Muzeul Național de Artă

Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, în semn de profundă solidaritate cu poporul ucrainean, îndeamnă toți artiștii din Republica Moldova să documenteze cu ajutorul fotografiei, picturii sau videoclipului, drama poporului ucrainean și a refugiaților din țara noastră. Ulterior aceste lucrări vor fi folosite în organizarea unei expoziții documentare la Centrul Expozițional Constantin Brâncuși.

„Instrumentul artistului mereu a fost arta, iar în perioade de criză, arta devine un instrument important de documentare a evenimentelor istorice. Încurajăm artiștii să i-a parte la această inițiativă”, menționează cei de la Uniunea Artiștilor Plastici.

Conform lor, în mod special vor fi apreciate fotografiile, videoclipurile, picturile și desenele de la punctele de trecere a frontierei.

Lucrările realizate pot fi trimise la adresa electronică [email protected], iar din cauza stării de urgență încă nu a fost stabilită o dată exactă când va avea loc expoziția.

Reamintim că, în data de 24 februarie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia începe o „operațiune specială” în Ucraina, iar președintele Volodâmâr Zelenski a anunțat introducerea stării de război în toată țara. Situația la moment o puteți urmări în regim livetext AICI!

 

Autoare: Ana-Maria Sîrcu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente