Au cerut 8000 de lei de la o mamă a patru copii, ca să nu o extrădeze în Ucraina: Doi ofițeri ai BMA, trimiși în judecată
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, anunță trimiterea în judecată a doi ofițeri ai Biroului Migrație și Azil pentru corupere pasivă în cazul unui cetățean al Ucrainei, care depășise termenul de ședere legală în Moldova.
Foto: UNIMEDIA

Cei doi activau în Secția regională „Nord” de combatere a șederii ilegale a străinilor a Biroului Migrație și Azil, cu sediul în Bălți. Unul din ei este ofițer principal, cu grad de comisar, iar al doilea – ofițer superior. Aceștia, în toamna lui 2021 au pretins suma de circa 8000 lei de la o doamnă – mamă a patru copii din Ocnița, cetățean al Ucrainei, pentru ca să nu o extrădeze din motivul depășirii termenului legal de ședere în Moldova. Banii au fost transmiși în diferite tranșe, sub controlul autorităților, pentru deconspirarea schemei inculpaților.

Între timp, unul din inculpați a demisionat, iar altul a fost suspendat din funcție, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul Nord, ca măsură asiguratorie pentru achitarea amenzii complementare pedepsei, au fost aplicate sechestre pe proprietățile inculpaților: o încăpere din Bălți, două terenuri agricole și un teren pentru construcții din raionul Briceni. Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, ambii se prevalează de prezumția nevinovăției.


Pub