„Dacă nu mă nășteam eu, nici primăvara nu era”: Maestrul Eugen Doga împlinește frumoasa vârstă de 85 de ani

Renumitul compozitor și autorul Imnului Chişinăului, Eugen Doga își sărbătorește astăzi, 1 martie, ziua de naștere. Maestrul a împlinit vârsta de 85 de ani. Cu această ocazie, Direcția Cultură a municipiului Chișinău și primarul capitalei au venit cu un mesaj de felicitare.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi de dimineață l-am felicitat pe maestrul Eugen Doga împreună cu echipa Primăriei cu ocazia împlinirii celor 85 de ani. Îi dorim multă sănătate, îl admirăm, iubim și cinstim și să continue să ne inspire cu creația sa extraordinară”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, cu un mesaj de felicitare a venit și Direcția Cultură a municipiului Chișinău: Sunt 85 de primăveri ce își iau începutul cu numele maestrului Eugen Doga- omul înzestrat de Dumnezeu cu harul creației, cu simțul și rafinamentul unui geniu al muzicii. Vă mulţumim pentru dragostea de oameni pe care îi alinaţi în clipele grele cu muzică izvorâtă din suflet. Vă urăm sănătate, fericire împărtășită cu cei dragi și forțe inepuizabile în minunea creației. La mulți ani, maestre

În același sens, consiliul municipal Chișinău a votat o decizie pentru declararea anului 2022 – Anul cultural Eugen Doga, în scopul promovării și valorificării operei și personalității compozitorului.

Eugen Doga este Artist al Poporului din Republica Moldova și Artist al Poporului din URSS. Este laureat al Premiului Național și al Premiului de Stat al URSS, cavaler al Ordinului Republicii și al altor distincții și titluri onorifice din țara și de peste hotare, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei.

Creația este prima și cea mai mare dragoste a sa, dar și cea care îl face să rămână plin de viață, la cei 83 de ani împliniți astăzi. De ziua sa de naștere, marele compozitor Eugen Doga ne-a oferit un interviu în exclusivitate, în cadrul căruia a dat toate cărțile pe față. Despre primii pași în lumea muzicii, primele emoții pe scenă, cele mai mari vise și realizări, despre cum este ca om în afara scenei, dar și ca soț, tată, prieten, despre scurta sa experiență politică, relația mai deosebită pe care o are cu Rusia, precum și despre atitudinea sa față de situația actuală a Republicii Moldova și față de unirea cu România aflați în cele ce urmează.


Pub