„Suntem îngrijorați de situația din Moldova”. Josep Borrell: Criza din Ucraina se poate răspândi și în țările vecine

Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Josep Borrell, se declară îngrijorat situația din Moldova și Georgia, în contextul războiului din Ucraina. Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței de presă de după reuniunea miniștrilor Apărării ai statelor membre ale Uniunii Europene, care a avut loc ieri. 

Foto: euronews.ro

„De asemenea, suntem îngrijorați de situația din alte țări din vecinătate, în principal Moldova și Georgia. Mă îndrept, miercuri, la Chișinău pentru a mă întâlni cu autoritățile moldovenești și cu ucrainenii care au fost forțați de agresiunea lui Putin să-și părăsească casele și să caute ajutor, adăpost și asistență în Moldova”, a declarat Josep Borrell

„Moldova este una dintre țările în care credem că presiunea rusă poate crește în zilele următoare”, a subliniat șeful diplomației europene.

Totodată, Josep Borrell a avertizat că actuala criză din Ucraina se poate răspândi şi în în Balcanii de Vest: „După cum am anunțat vineri, am decis să mobilizez rezervele Operațiunii Althea. 500 de bărbați și femei vor consolida această Forță pe teren. Mulțumesc țărilor care vor oferi aceste întăriri capacității noastre de a controla situația prin Operațiunea Althea. Cred că este un semnal prudent și proporțional al hotărârii noastre de a menține stabilitatea în Bosnia și Herțegovina și de a face față posibilelor activități de destabilizare ale Rusiei în Balcani”.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, vine miercuri într-o vizită fulger în Republica Moldova. Borrell va discuta la Chișinău despre perspectiva europeană a Moldovei,


Pub