Balkan Pharmaceuticals revoluționează piața suplimentelor alimentare prin noul său proiect „Balkan Pro Health”

„Balkan Pharmaceuticals” este cel mai mare producător de medicamente și una dintre cele mai importante investiții de capital românesc în Republica Moldova. Compania utilizează inovațiile și rezultatele ultimilor cercetări din domeniul farmaceutic, în procesul de producere a remediilor de înaltă calitate pentru prevenirea și tratamentul diferitor afecțiuni. La moment, Balkan Pharmaceuticals dispune de două fabrici de producere a medicamentelor, una în Chișinău și una în or. Sîngera, în cadrul cărora activează peste 200 angajați – medici, chimişti, tehnologi, mecanici, programatori, ingineri – toţi fiind specialişti de calificare înaltă.

Balkan Pharmaceuticals are un portofoliu de peste 300 de medicamente, în diferite doze și forme (comprimate, capsule, soluții și suspensii injectabile, pulbere soluții orale/perfuzabile ș.a.), destinate tratamentului afecțiunilor sistemului nervos, a celui cardio-vascular, endocrin, digestiv, remedii cu efect antiinamator, antihistaminic, analgezic, antimicotic, antitumoral etc.

Suplimentele alimentare – o necesitate pentru un mod activ de viață

O viață sănătoasă se numără printre preocupările fiecăruia. Cheia unui organism sănătos este un sistem imunitar care este pregătit să înfrunte virusurile și bacteriile care ne înconjoară zi de zi, indiferent de sezon. Este important să vă asigurați că oferiți organismului vostru toate vitaminele și mineralele de care are nevoie.

Chiar dacă în mod normal, organismul își ia aportul de vitamine și minerale din diverse alimente, există situații în care acesta nu poate asimila corect toate substanțele nutritive, fapt care se întâmplă de obicei din cauza unei carențe de vitamine. Din acest motiv, pentru a suplini pierderile, se recomandă consumul anumitor suplimente alimentare, chiar și în cazul unei diete ideale.

Produsele ProHealth – un mod de viață sănătos și active

Balkan Pharmaceuticals, vă oferă game variate și complexe pentru menținerea sănătății și purificarea organismului. Produsele ProHealth vă ajută să duceți un mod de viață sănătos și activ. Calitatea farmaceutică, abordarea științifică dar și fabricarea suplimentelor la uzina cu cele mai înalte standarde internaționale, sunt atuurile principale ale companiei.

De curând, compania Balkan Pharmaceuticals a lansat o nouă gamă de produse, cu denumirea generică Pro Health, alcătuită din suplimente alimentare destinate persoanelor care își doresc să mențină un mod sănătos de viață, de la adolescenți (produse destinate îmbunătățirii performanțelor în sport, învățământ, produse pentru sănătatea pielii și a părului), până la seniori (produse pentru îmbunătățirea/menținerea vederii, produse pentru articulații etc).

Abordare științifică – un nou concept

Într-o lume în care suplimentele alimentare sunt un subiect controversat, din cauza unei lipse de control riguros (ca cel de care au parte medicamentele de pe piață), se întâmplă ca unele dintre ele să nu corespundă nivelului de calitate înscris pe ambalaj. Din acest motiv Balkan Pharmaceuticals vine cu o abordare nouă în lumea preparatelor naturiste și produce suplimente alimentare elaborate în condiții farmaceutice, abordând aceleași politici de control al calității acestora, ca și în cazul medicamentelor. Datorită acestor condiții, compania elaborează suplimente alimentare standardizate și verificate, pentru ca descrierea de pe ambalaj să corespundă produsului în sine.

Într-o industrie unde mai mult contează „să ai cât mai mulți componenți într-un produs”, decât „ce doze din fiecare substanță/component sunt de facto folosite”, gama de produse Prohealth vine să schimbe această abordare greșită pentru interesul consumatorului. Astfel spus, suplimentele Prohealth au la bază doar compuși activi, efectele cărora au fost demonstrate prin studii clinice randomizate și regimuri de dozare bazate pe aceleași studii și nici de cum cu produse subdozate sau cu produse doza cărora nu au o bază științifică în spate.

Mai mult decât atât, în cazul suplimentelor alimentare ce au in compoziție extracte de plante, Balkan ProHealth vine cu o metodă revoluționară de dozare a acestora nu în mg de extracte, ci în mg de compuși activi din extracte, pentru a putea controla și asigura efectul optim primit. Din aceste considerente Balkan Pharmaceuticals face un pas în față în această industrie și asigură că produsele din această gamă au o eficiență maximă și sunt inofensive, iar efectele lor curative nu se vor lăsa așteptate.

Suplimentele din gama „Pro Health” sunt produse de top, din următoarele considerente:

  1. Au fost elaborate împreună cu medicii și specialiștii în sănătate;
  2. Conțin substanțe ale căror efecte sunt demonstrate prin studii și rapoarte științice;
  3. Sunt produse din substanțe active de calitate premium, achiziționate de la producători cu renume la nivel internațional;
  4. Sunt produse în condiții GMP (Good manufacturing practice), identice cu condițiile de producere a medicamentelor;
  5. Produsele parcurg câteva etape de verificare, de la controlul fizico-chimic și microbiologic al materiei prime, până la controlul interfazic și vericarea produsului finit.

Premii și mențiuni în 2021

  • Anul trecut în premieră, grupul Balkan Pharmaceuticals a fost decernat cu 3 trofee, pentru trei categorii diferite – produse farmaceutice, suplimente alimentare și rețea de farmacii.
  • Pentru al șaselea an consecutiv, Balkan Pharmaceuticals ridică trofeul Notorium Trademark Awards, locul I, în categora produse farmaceutice.
  • Gama de suplimente alimentare ProHealth de la Balkan Pharmaceuticals, lansată în 2021, a obținut primul său trofeu Notorium.

Cel mai mare producător de medicamente din Moldova își propune în continuare să contribuie la dezvoltarea sectorului farmaceutic autohton. Astfel, compania urmărește să-și lărgească portofoliul, în vederea ocupării unei cote mai mari pe teritoriul țării, dar și peste hotare. Recent, brand-ul „Pro Health” a fost lansat și pe piețile din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și Federația Rusă.

Mai multe informații despre produsele „Pro Health” de la Balkan Pharmaceuticals puteți afla aici și pe pagina balkanpharmaceuticals.com.

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/BalkanPharmaceuticalsMoldova

Instagram:

  • balkanprohealth
  • balkanpharmaceuticals_com

Suplimentele alimentare nu trebuie sa înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.