A fost lansată o platformă de informare și ajutor pentru refugiații ucraineni. Cum te poți implica în proiect

poliția RM
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

O echipă tânără din Chișinău a lansat o platformă de informare și ajutor pentru refugiații ucraineni, care conține link-uri vitale pentru refugiații ucraineni în Republica Moldova. Platforma intitulată „Help UA” sprijină comunicarea între cetățenii moldoveni care pot contribui cu ajutoare umanitare și cetățenii ucraineni care imigrează.

Maxim Voitcov este fondatorul platformei, care vine să ofere ucrainenilor sprijinul pe care se bazează mii de imigranți refugiați. Împreuna cu restul echipei de la Daoi Source, condusă de Alexandru Guzun, au depus ore întregi de muncă în ultimele cinci zile, pentru a oferi tot ce au nevoie vecinii noștri în această situație de criză.

Echipa Daoi continua să îmbunătățească și întrețină platforma. Scopul lor este de „a facilita cât mai mult comunicarea între popoarele noastre și să putem ajuta cât mai multă lume”, menționează Alexandru. Voluntarii și persoanele care vor să se implice în proiect sunt invitate să contacteze echipa pe pagina lor de Facebook, anexată aici.

Ucrainenii pot gasi pe Help UA informatie si ajutor pentru a fi evacuati din zonele de conflict, transport la vamă pentru refugiați, oferte de cazare și hrană gratuită, și chiar oferte de muncă, servicii medicale și de traduceri. Platforma a înregistrat sute de cereri și oferte din partea persoanelor private, afacerilor locale și instituțiilor publice. Toate anunțurile sunt monitorizate și platforma este actualizată în timp real.

„Venim cu update-uri zilnice și avem grijă să facem website-ul cât mai ușor de utilizat pentru orice are de oferit sau de cerut ajutor în aceste clipe grele”, a precizat Maxim. „Singura răsplată reală e să știm că am contribuit la creșterea capacității de a ajuta ucrainenii.”

Platforma poate fi accesată pe help-ua.daoi-source.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente