Vicepremierul Nicu Popescu anunță despre obținerea unui ajutor de 348 000 de euro din partea Țărilor de Jos în contextul primirii refugiaților ucraineni

nicu_popescu_si_wopke_hoekstra
Foto: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a desfășurat o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra. În cadrul conversației au fost discutate subiectele legate de securitatea regională, de fluxurile de refugiați provocate de războiul din Ucraina și de asistența oferită acestora.

„Apreciem răspunsul prompt al autorităților din Regatul Țărilor de Jos prin acordarea, prin intermediul mecanismului Uniunii Europene de protecție civilă, a asistenței în valoare de 348 000 de euro, care ne va ajuta să fortificăm capacitățile de primire și acomodare a refugiaților din țara vecină”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a exprimat mulțumiri pentru susținerea fermă exprimată de către Țările de Jos pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova.


Atacurile rușilor asupra Ucrainei au continuat pe tot parcursul nopții. Rachetele au nimerit într-un depozit de petrol de lângă Kiev, într-o conductă de gaz la Harkiv și într-un depozit cu deșeuri nucleare de lângă Kiev. La momentul de față, în țara vecină este adoptată legea marțială. Toate aceste acțiuni au început pe 24 februarie, în jurul orei 5.0, după ce Rusia a atacat Ucraina, specificând că au început o „operațiune specială”. Acest livetext are scopul de a vă informa despre cele mai recente știri pe subiectul atacului Rusiei în Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente